Studenterforening ser frem til ro på stormomsust institut

Studenterforeningen Kisaq ser frem til ro på institut for Administration, efter at rektor har taget magten. Foreningen planlægger nu et møde for de studerende.
05. oktober 2009 13:05

Studenterforeningen Kisaq glæder sig over, at der er udsigt til ro på institut for Administration ved Ilisimatusarfik, efter de seneste ugers personfnidder og debat i pressen.

Fredag kom det frem, at Ilimasatusarfiks rektor Tine Pars overtager ledelsen af instituttet og erstatter studienævnet med en styregruppe. Det skete efter ugers voldsom debat, der opstod som følge af, at lektor Pia Vedel Ankersen sagde sin stilling op.

- Umiddelbart synes jeg, det er godt, at der sker noget. Der er gået lidt for lang tid, hvor der ikke er sket noget. Og det er ærgerligt, at sagen er havnet i pressen, siger Kisaqs formand Avijaja Absalonsen.

Hun understreger, at hun kun kender sagens detaljer, som de er blevet fremstillet i medierne:

- Nu håber jeg, at der bliver ro på institut for Administration, så de studerende kan koncentrere sig om at lære noget, og underviserne kan passe deres arbejde, siger hun.

Debatten har især drejet sig om kvaliteten af uddannelsen på instituttet. For eksempel er niveauet blevet kritiseret for at være for lavt og udvalget af litteratur for at være for snævert.

Den debat får nu studenterforeningen til at planlægge er møde for studerende fra hele universitetet. Her skal de diskutere deres forventninger til uddannelserne.

- Vi har jo alle sammen en forventning om, at vi kan bruge vores uddannelse i udlandet. Og det synes vi er relevant for alle studerende at diskutere, fortæller Avijaja Absalonsen.

Der er endnu ikke sat dato for mødet. Arrangementet er nemlig stadigvæk på tegnebrættet.