Studenter vil sætte fokus på Arktisk

Interessen for Arktis vokser, derfor er studerende i København gået sammen om at skabe et netværket ISUMA, der skal øge kendskabet til området.

Et nyt initiativ skal være med til at sætte større fokus på viden om Arktis og muligheden for at få job med relation til Arktis. 

Det sker med et oprettelsen af et nyt studenterforum ISUMA, der er opstået i København.

- Vi har stiftet det her forum, fordi vi oplever her i København, at der er stor interesse for forskellige emner eller problemstillinger, der vedrører lande i Arktisk, siger Ortu Mørch Olsen, som selv studerer Eskimologi og Arktiske Studier ved Københavns Universitet.

LÆS OGSÅ Canadas første arktiske universitet på vej

Formålet med initiativet er "at skabe relationer mellem universiteter og andre institutioner, som behandler arktiske emner med fokus på Grønland."

Netværket skal også være med til at udbrede viden og lave forskning i og om det arktiske område.

- I forhold til jobmarkedet og erhvervsmulighederne i dag, så er de begyndt at åbne rigtig meget op for Arktisk. Så er der en stor interesse  i de forskellige virksomheder og institutioner, der arbejder med Arktisk, siger Ortu Mørch Olsen, som er en af de studerende, som står bag initiativet.

Første møde i ISUMA finder sted i Det Grønlandske Hus i København torsdag, hvor fire studerende fra forskellige faggrupper vil holde oplæg om et særligt forskningsprojekt.

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Flyinformation ankomst/afgang

TTV s 350 TV oversigt

TTV s 610 Radio oversigt