Strejke suspenderes midlertidig

Efter 40 dages strejke ventes landets teleteknikere inden længe at vende midlertidigt tilbage til arbejdet, og en lang række TELE-kunder kan derfor se frem til at få udbedret internet- og telefonforbindelser.
Skrevet af Mads Lynge
09. januar 2012 15:46

Attaveqaat og Selvstyrets forhandlingsafdeling er blevet enige om at få bragt en mægler på banen, som skal forsøge at få parterne til at nå til enighed i den snart halvanden måned lange konflikt.

Og den opgave er tilfaldet landsdommer Søren Søndergård Hansen. Han har allerede indkaldt parterne til et møde i morgen tirsdag den 10. januar 2012.

Og med fundet af en mægler vil teknikerne ifølge fagforeningsformand Jonathan N.K. Petersen midlertidigt afblæse strejken og vende tilbage til arbejdet.

Og der venter teleteknikerne hos TELE en enorm arbejdspukkel, når de atter vender tilbage til arbejdet.

- Det drejer sig om 216 fejlmeldinger, som afventer en telemontør, og 420 ordrer, siger HR-chef i Tele-Post Karl-Henrik Simonsen.

Dermed er i alt 636 kunder blevet ramt af konflikten. Og de har således ventet op til 40 dage på at få udbedret fejl, oprettet nye telefonlinjer eller internetforbindelser eller blot få flyttet adresse.

TELE Greenland oplyser i øvrigt, at nødberedskabet indtil nu er blevet brugt fire gange i løbet af konflikten.

I Uummannaq mistede man i sidste måned ellers telefonforbindelsen, og i Maniitsoq gik en VHF-antenne ned. I Sisimiut gik KNR TV's analoge signal ned, og fire bygder i Upernavik-disktriktet mistede på et tidspunkt deres såkaldte MPLS-linjer. Alle fejlene er ifølge TELE Greenland blevet udbedret.

Attaveqaat truede i sidste måned ellers med at opsige beredskabsaftalen, der i yderste konsekvens kan medføre svigt i kommunikationssystemerne hos politiet, brandvæsenet samt sundhedsvæsenet. Men det blev ved truslen.