Strategi til 2023: Visit Greenland vil satse på adventure og turisme hele året

Visit Greenlands vil have, at fem procent flere turister overnatter her frem til 2023.
Turisterne skal komme til Grønland hele året og ikke kun om sommeren, mener Visit Greenland. Foto © : KNR / Anton Gundersen Lihn
20. februar 2020 11:21

Når kalenderen viser 2023, så skal en hel del flere turister vågne op med udsigten til grønlandske fjelde og fjorde.

Turismeorganisationen Visit Greenland har med en ny strategi sat spurten ind, inden de nye lufthavne skal stå færdige i 2023.

Visit Greenlands "must wins" indtil 2023

#1 Øge efterspørgslen fra adventureturister

#2 Turisme hele året i hele Grønland

#3 Videndeling og kompetenceløft

#4 Fremme gunstige rammebetingelser

Målsætningerne i den nye strategi lyder blandt andet, at antallet af overnattende udenlandske turister skal stige med fem procent om året frem til 2023, turisterne skal være tilfredse, og mindst fire ud af fem borgere her i landet skal se turismen som noget positivt.

Kendt for adventureturisme

Strategien har fire områder, som Visit Greenland vil satse på for at nå målene.

Visit Greenland vil have flere adventureturister og gøre Grønland kendt for adventureturismen.

Der skal blandt andet laves en indsats for at hente turister i Sydeuropa, Asien, Belgien, Holland og Luxemburg. Organisationen ønsker sig også en mærkningsordning, der skal vise for eksempel god service og sikkerhed.

Vintersæsonen skal styrkes

Et andet område, der skal løftes, er at udvide turistsæonen til at dække hele året ved at markedsføre vinterprodukterne.

Også dem, der arbejder med turisme skal udvikles, mener Visit Greenland. Blandt andet skal turisme operatørerne have hjælp til at bruge digitale muligheder.

Det sidste område, som Visit Greenland vil sætte fokus på de næste knap fire år, er at sikre gode rammer for turismen. Det kan blandt andet handle om afgifter, tilladelser eller uddannelse.