Stram økonomistyring i Kommune Kujalleq

I Kommune Kujalleq vil kommunalbestyrelsen fastholde den stramme økonomistyring på samtlige forvaltningsområder. Det slog de fast i forbindelse med godkendelsen af budgettet for næste år i Sydkommunen.
30. november 2012 06:15

Kommunalbestyrelsen håber samtidig, at den positive erhvervsudvikling med færre ledige vil smitte af på den kommunale økonomi. De forventer, at både fiskefabrikken i Nanortalik og slageriet i Narsaq kan blive helårs arbejdspladser, og at der kan igangsættes mineaktiviteter i Sydgrønland.

Kommunalbestyrelsens optimisme slår også igennem på dagsinstitutionstaksterne. Her indføres der for næste år en øvre grænse på 2.500 kroner for forældrebetalingen. En pæn reduktion i forhold til de nuværende takster.

Samtidig genoptager kommunen en bevilling på 600.000 kroner, så skoleelever fra Nanortalik og Narsaq kan gennemføre en Danmarkstur. Den post blev sparet væk i år. En million er desuden afsat til forbedringer af kommunens bygdeservice. Og kommunens generelle borgerserviceniveau fastholdes.

Endelig er Kommune Kujalleq tilfreds med de anlægsopgaver, som Selvstyret har sat i gang. Det drejer sig om en udbygning af Inuili samt et slagteri i Narsaq, et alderdomshjem i Qaqortoq, to kollegier samt renovering af skolerne i Narsaq og Alluitsup Paa.

Samtlige kommunalbestyrelsesmedlemmer har stemt for det nye budget, der også indebærer en fastholdelse af Kommune Kujalleqs skatteprocent på 28.