Stort overskud efter eksplosion i internet-forbrug

TELE-POSTs årsregnskab for 2011 viser et resultat før skat på 71,1 mio.kr., lidt bedre end forrige års resultat på 69,5 millioner.
Skrevet af Karsten Sommer
19. april 2012 08:08

Det er i overvældende grad TELE-afdelingen, der hiver det store overskud hjem, mens POST kun har samlet et overskud på 3,8 mio. kr., et ordentligt dyk fra forrige års resultat på 9,3 millioner.

TELE´s store overskud fremkommer paradoksalt nok på trods af en række prisnedsættelser på internet-produkter. Billiggørelsen har dog ført til en samlet stigning i internetforbruget på hele 50 procent.

For gennemsnitskunden betyder det en besparelse på cirka 1.700 kroner årligt - trods det stærkt øgede forbrug, fortæller TELE-POST i deres regnskabsmeddelelse.

Anvendelsen af det mobile internet via smart-phones og lignende, er ligeledes øget væsentligt i 2011. Væksten skyldes den fortsatte udbygning af mobilt bredbånd, som efter introduktion i Nuuk i 2010 nu også dækker Ilulissat, Sisimiut, Aasiaat, Maniitsoq, Kangerlussuaq og Qaqortoq.

Her ligger en stor del af forklaringen på TELEs pæne resultat, der også tilskrives effektiviseringer i virksomheden, som blandt andet har fået færre ansatte, lyder det.

TELE-POST’s samlede eksport voksede i 2011 til 169 mio. kr., baseret på en betydelig stigning i udenlandske gæsters brug af mobiltelefoni og mobil internet under ophold i Grønland.

Selskabet holder generalforsamling den 2. maj.