Stort mineprojekt på trapperne

Det omfattende jernmine-projekt i Isukasia ser ud til at være et skridt nærmere realisering.
Skrevet af Mads Fisker
14. maj 2012 06:20

Ifølge Dagbladet Børsen er Kina nemlig klar til at skyde nødvendige 12 milliarder kroner i minen, som London Mining de seneste fem år har forberedt og allerede investeret 300 millioner kroner i.

Forleden bekræftede selskabets informationschef Kaj Kleist over for Radioavisen, at tidsplanen for projektet er skredet og kunne endnu ikke sige, hvordan den kommende udnyttelsesansøgning på godt 600 sider kunne ventes klar på de påkrævede tre sprog.

Til Børsen i dag siger Kaj Kleist så, at han forventer ansøgningen vil blive indleveret til Selvstyret på denne side af sommerferien.

- Og hvis ikke vi får den licens, så ved jeg ikke, hvem der skal have den. Vi skal ikke bruge kemikalier for at nedbryde jern-forekomsten, og restproduktet er rent vand, siger Kaj Kleist.

Ifølge ham er der ikke er nogen vestlige selskaber, der på samme måde som kineserne kan skyde et tocifret milliardbeløb i jernminen, og derfor er man godt tilfreds med aftalen. 

Isukasia-projektet ventes at beskæftige ikke færre end 3500 mennesker i anlægsfasen, og herefter 750 varige job i en længere årrække.