Stort forbrug belaster mobilnetværk

Flere steder opleves der i denne tid en stigende overbelastning af TELE-POSTs 2G og 3G netværk, forårsaget af stor vækst i mobildataforbruget. TELE-POST lover hurtige forbedringer.
Skrevet af Karsten Sommer
05. april 2018 14:34

Overbelastningen skyldes at kundernes brug af data på mobilen er kraftigt stigende, og her kan de ældre teknologier ikke altid følge med, skriver TELE-POST´s kommunikationsdirektør Arnakkuluk Kleist i en pressemeddelelse.

- Mange bygder og flere små byer har haft det samme mobilnet i over ti år. Den kraftigt øgede datamængde er en stor belastning for vores lidt ældre 2G og 3G netværk, men allerede til sommer påbegynder vi udrulningen af 4G til alle byer og bygder, udtaler teknik- og it-direktør, Jonas Hasselriis.

I modsætning til 2G og 3G er Grønlands 4G-tjeneste blandt de hurtigste i verden, og denne teknologi rulles ud til alle byer og bygder i løbet af de næste to år.

Dette forår begynder Mobile First-projektet med tests og udrulning af det nye udstyr i de første byer og bygder, med yderligere udrulning i løbet af 2018, lover altså TELE-POST.