Stort anlagt vejprojekt med kurs mod Sisimiut kan begynde i juli

Virksomheden MT Højgaard skal anlægge de første 21 kilometer vej fra Kangerlussuaq til Sisimiut. Arbejdet forventes at gå i gang i juli.
De første 21 kilometer vej fra Kangerlussuaq til Sisimiut skal MT Højgaard stå for at anlægge. Arkivfoto. Foto © : Qeqqata Kommunia
Skrevet af Anders Dall
16. juni 2020 16:53

Det bliver bygge- og anlægsvirksomheden MT Højgaard, som skal anlægge de første 21 kilometer vej fra Kangerlussuaq til Sisimiut.

Qeqqata Kommunia og MT Højgaard skrev i går kontrakt om vejprojektet, der står til at begynde i juli. Det oplyser kommunen i en pressemeddelelse.

De 21 km vej går fra Kellyville ved Kangerlussuaq Havn til Tværvejen til Aasivissuit og Tasersuaq. Kommunen har udbudt de første 21 km fra Kangerlussuaq som grusvej og de efterfølgende godt 100 km som ATV-spor.

Kontrakten med MT Højgaard vækker glæde hos borgmester i Qeqqata Kommunia, Malik Berthelsen.

- Nu kommer vi i gang med vejen, og jeg er sikker på, at det bliver en stor gevinst for Qeqqata Kommunia og Grønland, at det store landområde mellem Kangerlussuaq og Sisimiut nu bliver mere tilgængeligt, siger Malik Berthelsen i pressemeddelelsen.

- Det vil give nye muligheder for befolkningen og turismen i Kangerlussuaq, og når vejen når frem til Sisimiut, vil mange andre muligheder opstå, uddyber han.

Opstart i juli

I sidste uge banede naalakkersuisut vejen for projektet ved at godkende kommunens VVM-redegørelse.

VVM står for vurdering af virkning på miljøet. Den beskriver, hvordan arbejdet med vejen mellem Kangerlussuaq og Kangerluarsuk Tulleq kan få miljømæssige konsekvenser, og hvad man vil gøre for at modvirke negative miljømæssige konsekvenser.

LÆS OGSÅ VVM godkendt: Et skridt tættere på vej til Kangerluarsuk Tulleq

Hos MT Højgaard er der også glæde at spore over opgaven med at anlægge de første 21 kilometer vej. Et arbejde, som allerede kan begynde i løbet af næste måned.

- MT Højgaard glæder sig til at være med til opstarten af vejen mellem Kangerlussuaq og Sisimiut. Forhåbentlig vil de 21 kilometer kun være en opstart, og vi er fra MT Højgaards side klar til at være med hele vejen til Sisimiut, udtaler Sune Bastrup fra MT Højgaard i pressemeddelelsen.

- Vi er nu i fuld gang med at få planlagt opstarten, der forventes at ske i 2. halvdel af juli i år, tilføjer han.