Storm giver ikke anledning til nyt beredsskab

Det fuldstændige nedbrud i telekommunikationen giver ikke anledning til at forbedre beredsskabet, siger Jens B. Frederiksen, der som naalakkersuisoq for intrastruktur er ansvarlig på området.
Skrevet af Rune Langhoff
26. januar 2011 11:45

- Det sker jo ikke særlig ofte, at der kommer sådan et nedbrud, og derfor er det heller ikke noget, der giver anledning til, at vi i Naalakkersuisut vil foretage os noget, siger Jens B. Frederiksen, der altså afviser, at naalakkersuisut for eksempel skulle afsætte midler til back-up muligheder, hvis telekommunikationen igen bliver ramt.

Han regner i stedet med, at de berørte institutioner selv lærer det de skal af strømnedbruddet.

- Jeg har fuld tillid til at de instanser, der er involveret, efterfølgende undersøger, hvad der gik galt og finder ud af, hvordan man kan gribe et sådant tilfælde an en anden gang.

For når man bor i Grønland, må man være klar til, at vejrguderne af til kan være teknologien overlegen.

- Og så må vi huske på, at det er et barskt land, vi lever i. Det var en voldsom storm, og når det kommer til teknik, kan der altid ske noget uforudset. Jeg tror, det er svært at være fuldstændig helgarderet. Det, jeg noterer mig med tilfredshed, er, at man har gjort meget for at rette op på situationen.