Store steroide-fund

Toldvæsnet gør store steroide-fund for tiden. På bare to måneder er antallet af konfiskerede anabole steroider langt højere end hele sidste år.
14. marts 2011 15:50

Antallet af konfiskerede anabole steroider er nærmest eksploderet det seneste år. I 2010 konfiskerede Toldvæsnet cirka 610 af de ulovlige piller, hvor tallet bare her i de første to måneder af 2011 lyder på cirka 1000. Det oplyser Skattestyrelsen idag til KNR.

Pillerne, der er et populært dopingmiddel især i forbindelse med fitness- og styrketræning, er fundet ved stikprøvekontrol, så derfor er der stor chance for, at det reelle tal er væsentligt højere, påpeger Skattestyrelsen.

Derudover omfatter de opgjorte tal kun de piller, som Toldvæsnet har konfiskeret på landets posthuse og altså ikke ved luft- og skibsfragt.

Indehaver af fitnesscentret Fit & Fun i Nuuk, Allan Juhl, kalder oplysningerne foruroligende:

- Det er lidt foruroligende, når man tænker på, at der bliver konfiskeret så meget. Så det tyder på, at vi skal være mere vågne, mere obs'e.

Allan Juhl mener dog, at de hos Fit & Fun i forvejen gør et godt stykke arbejde for at bekæmpe brugen af ulovlige dopingmidler.

- Vi er obs på det, og vi følger efter det. Og vi fortæller de unge mennesker, at det netop ikke kan betale sig at bruge sådan nogle ulovlige midler, som kun går ud over dem selv, siger Allan Juhl.

Nogle de fysiske bivirkninger ved anabole steroider hos både mænd og kvinder er udvikling af akne, leverskader, hurtig vægtforøgelse, hjerteanfald, stigning i kolesterolindholdet i blodet og nedsat forplantningsevne. Hos mænd bl.a. også impotens og prostataforstørrelser.