Store koroplevelser i vente

Korsangerne i Sydgrønland kan se frem til en uge med læring, gode oplevelser og fællessang til den store guldmedalje. Den danske korleder Janne Wind står for den workshop, som sangere og ledere fra de 11 kor i det sydgrønlandske område er inviteret til.
Skrevet af Peter Troelsen
03. august 2012 13:25

Det var Mads Lumholt, der var udset til at være leder af workshoppen i Qaqortoq, men han meldte forfald. Det gav Janne Wind muligheden for en tur til Grønland som inspirator og underviser for deltagerne i den store korworkshop.

-De første par dage er det korlederne, der kan se frem til ny inspiration. Når jeg kommer frem til Qaqortoq mandag over middag samler jeg alle korlederne og finder ud af, hvor de står rent ledelsesmæssigt. Så kan de lære hinanden bedre at kende, og jeg kan finde ud af, hvor jeg skal sætte ind i forhold til at gøre dem dygtigere. De første par dage går med at få inspireret lederne og givet dem nogle nye værktøjer, de kan bruge med deres kor, når de igen er på hjemmebane. Jeg håber på at få lavet en masterclass med korlederne, så de kan få prøvet at arbejde med andre kor end deres eget. På den måde får de nye oplevelser, de kan bruge fremover, fortæller Janne Wind, der er uddannet fra Det Danske Musikkonservatorium.

Når korlederne har fået deres først portion inspiration fra Janne Wind, er det sangernes tur til at komme under kyndig vejledning. Håbet er at slutte hele workshoppen af med at alle synger sammen i et stort kor.

-Fra onsdag og ugen ud kommer også korsangerne på arbejde. De skal dels arbejde med deres eget kor og dels indgå i et stort kor, bestående af alle deltagerne fra de 11 kor i Sydgrønland. Det er min mening at give dem et energiboost og en stor portion nye musikalske oplevelser. Målet er, at de kan rejse hjem med en stor portion gode oplevelser, nogle nye sange og lidt ny teknik til brug i det daglige arbejde. Mest af alt går det ud på at de skal synge og have det sjovt sammen, så kommer læringen helt af sig selv. Jeg glæder mig helt vildt til at opleve korsang på grønlandsk og håber at være en god erstatning fra det grønlandske kor-ikon Mads Lumholt, fortæller Janne Wind med et engagement, der lover godt for deltagerne i den kommende uges koroplevelser.