Store forventninger til filmen 'Inuk'

Den grønlandske Oscar komité har store forventninger til filmen Inuk, der er nomineret til en Oscar i kategorien 'bedste ikke engelsksprogede film'.
Skrevet af Mads Ullerup
03. oktober 2012 06:44

Den grønlandske Oscar komité har store forventninger til filmen Inuk, der er nomineret til en Oscar i kategorien 'bedste ikke engelsksprogede film'.

- I kraft af at den har vundet tyve priser ude i verden, har vi en forventning om, at den kan komme iblandt de fem bedste udenlandske film, siger Peter Jensen, der er medlem af den grønlandske Oscar komite.

Det er anden gang, at den grønlandske Oscar komite nominerer en film til Oscar-kategorien 'bedste ikke engelsksprogede film'.

Inuk er produceret af Ann Andreasen og instrueret af Mike Magidson, der også sammen med Ole Jørgen Hammeken og Jean Huctin står for filmens manuskript.

Filmen er baseret på en virkelig historie om 16-årig dreng, der tvinges til at forlade sin belastede familie i Nuuk for i stedet at skulle bo på et børnehjem i Uummmannaq.

Filmen kunne dog have foregået, hvor som helst i verden og ifølge medlem af den grønlandske Oscar komite Peter Jensen, vil filmens barske handling ikke give et negativt indtryk af Grønland.

- Filmen beskriver ikke kun de dårlige sider, og Inuk kan være en hvilken som helst dreng ude i verden, som havner på et børnehjem, siger Peter Jensen.

Filmen er optaget dels i Nuuk og dels i Uummannaq, hvor filmholdet for alvor blev testet af den barske grønlandske natur.

Enkelte dage måtte filmholdet således arbejde i ned til 30 graders kulde, mens optagelserne stod på.

Alle skuespillere i filmen er amatører og mange af dem er unge teenagere, der bor på børnehjemmet Uummannaq.

Med Oscar-indstillingen håber Peter Jensen, at filmen kan være med til at markedsføre Grønland i resten af verden.

- Filmen Inuk har en stor betydning for Grønland filmen er et godt bidrag til at vise Grønland frem ude i verden, siger Peter Jensen der er medlem af den grønlandske Oscar komite.

I midten af januar bliver det endelig afgjort om Inuk havner blandt de fem udenlandske film, der skal konkurrere om en statuette til næste års Oscar-fest i USA.