Store forandringer for uddannelse på vej

Naalakkersuisoq Nick Nielsen har for alvor sat sine uddannelsesfolk på hårdt arbejde. Faktisk står hele uddannelsesområdet til at blive gået godt og grundigt efter i sømmene.
Skrevet af Thora H. Nielsen
07. februar 2014 14:14

Tallene fra 2012 viser, at kun 43 procent af folkeskolens afgangsklasser i 2012 er kommet i gang med en uddannelse, og det vil Naalakkersuisut lave om på. Det skal ses med en helt ny strategi for udannelsesområdet, der netop er sendt i høring.

- Folkeskolen skal kigges efter i sømmene. Det skal overvejes, hvordan vi underviser lærerne, og så skal  bygningerne tjekkes for fejl og mangler ligesom, der skal kigges på, om de overhovedet er tidssvarende, siger Nick Nielsen.

Heller ikke Inerisaavik går fri for store forandringer, ligesom erhvervsuddannelserne skal udvikles, og der skal oprettes 25 nye praktikpladser. Derudover vil Naalakkersuisut oprette nye uddannelsesretninger på Ilisimatusarfik. Også daginstitutionsområdet står til at blive endevendt.

- Vi skal udbygge institutionspladser i bygder, børnehaver og vuggestuer i bygder, siger Nick Nielsen.

Sideløbende med dette projekt, mener ministeren, at det er vigtigt med bedre uddannelsesmuligheder inden for pædagogik.

- Derfor har vi afsat midler til at udvide socialpædagogiske seminarium i Ilulissat. Og samtidig åbner vi muligheden for, at man kan tage en decentral pædagoguddannelse. Den er primært tilsigtet bygderne, siger naalakkersuisoq.

Høringen for den nye strategi og uddannelsesplan II slutter den 18.februar og er budgetteret til at koste ikke mindre end 120 millioner kroner.