Stor stigning i tilfredsheden med KNR Radio og TV i 2016

KNRs årlige tilfredshedsundersøgelse viser, at befolkning er godt tilfredse med KNR og KNRs programmer. Faktisk er tilfredsheden gået markant frem mange steder.

- Vi er rigtigt stolte. Undersøgelsen viser, at vores hårde arbejde også bliver taget godt i mod af befolkning, der sætter pris på det, vi laver, og den udvikling vi er inde i, og det er vi selvfølgelig glade for, siger direktør Karl Henrik Simonsen.

KNR Radio ændrede sendeformat og sendeflade i 2016, og det var derfor været spændende for KNR at se, hvordan befolkningen ville tage imod de ændringer, vi lavede. Hele øvelsen var at give befolkningen en mere levende radio, hvor man i højere grad involvere lytterne og fik mere direkte radio med dags aktuelt indhold. Det er således lykkedes os at gå fra 3-4 timer nyproduktioner dagligt til 11 timers nyproduktion dagligt i 2016 uden tilførsel af flere ressourcer.

Radio:

Det samlede radioforbrug er faldet fra 5,5 timer til 4,9 timer om dagen i 2016. Radioforbruget af KNR-radio er dog på niveau med forbruget i 2015 på 4,2 timer dagligt. Resultaterne indikerer derfor, at faldet i det samlede radioforbrug skyldes et fald i forbruget af lokalradio og udenlandsk radio. 95% af radiolytterne lytter til KNR.

85% af lytterne er tilfredse eller meget tilfredse med de grønlandsksprogede nyhedsudsendelser, i 2015 var tilfredsheden 75%, mens 86% af lytterne er tilfredse eller meget tilfredse med de danske nyhedsudsendelser.

85% af radiolytterne er enten tilfredse eller meget tilfredse med radioprogrammerne i KNR, hvilket er en stigning i forhold til 2015, hvor 70% var tilfredse eller meget tilfredse.

Generelt er tilfredsheden til de enkelte radioprogrammer høj.

- Vi synes, det viser, at vores valg om at ændre sendeflade og tage for eksempel sendingerne fra inatsisartutsamlingerne ud, og erstatte dem med moderne kvalitets radio har været en succes, siger direktør Karl Henrik Simonsen

TV:

Det samlede TV-forbrug er faldet fra 5.2 timer dagligt i 2015 til 4.5 timer i 2016. Forbruget af KNR er omtrent på niveau med 2015. Resultatet indikerer derfor igen, at faldet i det samlede forbrug skyldtes et fald i forbruget af de andre kanaler.

88 procent af befolkningen ser tv dagligt og 94 procent af dem ser KNR.

79% af seerne er enten meget tilfredse eller tilfredse med nyhedsudsendelserne på TV, hvilket er en stigning fra 64% i 2015.

65% af seerne er enten tilfredse eller meget tilfredse med TV-programmerne på KNR-TV. Det er en stigning i forhold til 2015, hvor 50% var tilfredse med programmerne på KNR.

KNR.gl

25% af befolkningen anvender KNR’s hjemmeside mindst én gang om ugen. 78% af brugerne er enten tilfredse eller meget tilfredse med indholdet på hjemmesiden, og 70% af brugerne er tilfreds eller meget tilfreds med indholdet af radio og tv på hjemmesiden.

Vi kan dog måned for måned se, at flere og flere ser tv, hører radio og læser nyheder på knr.gl. KNR Radio live stream havde små 900.000 besøg i 2016.

- Alt i alt er det nogle flotte tal, som vi er rigtigt glade for. Det får os ikke til at stoppe udviklingen af KNR. Vi har nye projekter i støbeskeen og vil fortsætte den positive udvikling, slutter direktøren.

Du kan læse hele tilfredshedsundersøgelsen her: http://knr.gl/files/knr_seer-_og_lytterundersogelse_rapport_2016_070417.pdf

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Live flyinformation ank./afg.

TTV s 350 Aktuel TV oversigt

TTV s 610 Aktuel Radio oversigt

...og meget mere!