Stor søgning til de grønlandske efterskoler

Der er stor søgning til det ekstraordinære efterskoleforløb i Kangerlussuaq. Ved ansøgningsfristens udløb var der indkommet ialt 95 ansøgninger til efterskolens 80 elevpladser.
Skrevet af Karsten Sommer
11. august 2009 06:28

Det viser sig nu, at ud af de 61 elever, der var på venteliste til Villads Villadsenip Efterskolia i Qasigiannguit, har 45 taget imod tilbuddet om at starte på Kangerlussuaq Efterskole. De elever, der har sagt nej til tilbuddet har fortsat ønsket at stå på venteliste til Villads Villadsenip Efterskolia eller har igangsat andet uddannelsesforløb.

Elever, der har været på venteliste til efterskolen i Qasigiannguit vil have fortrinsret til Kangerlussuaq efterskole, men efter en visitering, vil alle ansøgere få besked om optagelse eller afslag i den nærmeste fremtid.

Det oplyses iøvrigt, at de sidste læreransættelser er ved at komme på plads, og de nye ansatte ved efterskolen i Kangerlussuaq er i fuld gang med at forberede skoleårets undervisning.

Efterskolen i Kangerlussuaq vil blive drevet som en afdelingsefterskole til Villads Villadsenip Efterskolia i Qasigiannguit.

Undervisningen på begge efterskoler vil starte den 14. september 2009.