Stor næse fra Ombudsmanden

Departementet for Fiskeri og Fangst har måttet modtage skarp kritik - eller hvad man kan kalde en "kæmpe næse" - fra Inatsisartuts Ombudsmand. Det skriver Sermitsiaq.
Skrevet af Karsten Sommer
29. maj 2010 17:16

Ombudsmand Vera Leth kritiserer skarpt departementets optræden i forbindelse med en ny fuglebekendtgørelse tilbage i 2008 og 2009 i det tidligere Landsstyres tid.

Sagen, der bestod af flere klagepunkter, var rejst af den ornitologiske forening Timmiaq, og handlede bl.a. om Departementets forpligtigelse til at sende nye bekendtgørelser i høring, samt høringsfrister.

Timmiaq var ikke blevet hørt i forbindelse med den ny fuglebekendtgørelse, og Departementet havde kun givet en frist på fire timer til de andre parter, der blev hørt i sagen, bl.a. fangerorganisationerne.

Vera Leth finder fire timers høringsfrist alt for kort og meget kritisabel.

- Det levner ikke tid til saglig gennemgang af høringssvarene, mener hun.

Hun kritiserer også Departementet for at give Timmiaq tavshedspligt, i forbindelse med deres deltagelse i en arbejdsgruppe omkring fuglebekendtgørelsen.

Hasse Hedemand fra den ornitologiske forening Timmiaq, er tilfreds med Ombudsmandens reaktion, og ser frem til at konstruktivt samarbejde med Selvstyret fremover.