Stor interesse for miljøprojektet Saligaatsoq

Der er stor interesse for forårsrengøring af byer og omgivelser. Således har et rekordstort antal arbejdspladser meldt sig til CSR Greenlands årlige oprydningsdag, Saligaatsoq.

Årets Saligaatsoq oprydningsdag er denne gang arrangeret i tæt samarbejde med Grønlands Selvstyre, Kommuneqarfik Sermersooq og Qeqqata Kommunia.

I Nuuk det den 3. juni og i Sisimiut den 5. juni, der er store oprydningsdag. Ini holder derudover en landsdækkende oprydningsdag den 7. juni.

I Qaqortoq er det Tele-Post, der også den 3. juni arrangerer oprydningsdag. I Ilulissat har man også igangsat inititativer for at organisere oprydningsdagen.

Det er fjerde gang, at CSR Greenland arrangerer den store oprydningsdag, og i år er det altså med rekordstor deltagelse i Nuuk:

I alt er der over 300 tilmeldinger, hvor 27 arbejdspladser fra både det private og offentlige har tilmeldt sig. Også uddannelsesinstitutioner har tilmeldt sig.

Air Greenland stiller en helikopter samt en pilot til rådighed, og Nuup Bussii lancerer en såkaldt city-ring bus, som man kan køre gratis med hele dagen, og så kører Nuup Bussii også virksomheder gratis ud til opsamlingsområder uden for byen.

Grønlands Selvstyre stiller med mere end 50 deltagere, og er dermed topscoreren blandt arbejdspladserne. Permagreen stiller med 40, og lige efter følger Nukissiorfiit og Tele-post med hver 30 deltagere.

Man kan stadig nå at tilmelde sig Saligaatsoq.

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Live flyinformation ank./afg.

TTV s 350 Aktuel TV oversigt

TTV s 610 Aktuel Radio oversigt