Stor interesse for Kalaallit Røde Korsiats ungdomsprojekt

Hvad stiller man op, hvis man er ung, og opdager at een af ens kammerater er i krise, og har det rigtig dårligt?
Deltagerne: Bjarke Flyvholm, KRK-INUA, Camille Viot, Amanda Korsbakke, Kristine Josefsen, Kenneth Mortensen og Puioq Kleist Petersen. Foto © : KRK
Skrevet af Karsten Sommer
01. marts 2016 07:16

Der er den slags problemer Kalaallit Røde Korsiats ungdomsprojekt KRK-INUA prøver at ruste unge til at hjælpe andre unge med.

Det sker ud fra devisen "Alle unge har en styrke" -  og flere og flere unge vælger at bruge den styrke til at hjælpe andre unge ved at indgå i frivilligt engagement i KRK-INUA, skriver Kalaallit Røde Korsiat.

I weekenden gennemførte fem unge fra Nuuk således årets første grundtræning, og de nu klar til at tage del i KRK-INUA’s arbejde for udsatte unge.

- Det var super sjovt, og jeg har samtidig lært en masse. Særligt om hvad jeg skal gøre, når jeg snakker med en der er i krise, udtaler en af de nye frivillige.

LÆS OGSÅ BILLEDER Kalaallit Røde Korsiat udbygger ungt netværk

Grundtræningen indgår i de aktiviteter som KRK-INUA generelt laver for udsatte unge i Grønland.

Et kursus som det, der blev afholdt i weekenden, giver indsigt i Røde Kors organisationen samt i de metoder KRK-INUA arbejder med, ligesom de unge får basale værktøjer til at udføre psykisk førstehjælp.

Det er samtidig håbet at INUAs frivillige kan fremstå som positive rollemodeller og mønsterbrydere, skriver Kalaallit Røde Korsiat.

Man kan læse mere om KRK-INUA’s arbejde på organisationens hjemmeside, blandt andet om hvordan man selv melder sig som frivillig.