Stor enighed om mobilitetsfremmeydelserne

Naalakkersuisut fremlagde i går et ændringsforslag til den gældende landstingsforordning om arbejdsformidling.
Skrevet af Mads Lynge
26. marts 2014 12:11

Samtlige partier, på nær Partii Inuit er positivt stemte over for ændringsforslaget, der inden 2. behandlingen blev henvist til Inatsisartuts Erhvervsudvalg:
 
- Den her lovgivning gør at der vil være mulighed for at sæsonarbejdere kan flytte en kort periode og få et job, siger Naalakkersuisoq for Erhverv og Råstoffer, Jens-Erik Kirkegaard, der fremlagde ændringsforslaget på vegne af Naalakkersuisut.
 
I det væsentligste er det fremsatte forslag en gengivelse af den gældende landstingsforordning om arbejdsformidling fra 2004. Det har dog vist sig nødvendigt, at ændre dele af den gældende lov, da der er konstateret uhensigtsmæssige begrænsninger vedrørende muligheden for at give mobilitetsfremmeydelserne, som det hedder i lovforslaget.
 
Debatten kom meget hurtigt hen og handle om arbejdsløshedsbekæmpelse, og om hvordan man vil gribe det an. Oppositionen, med Inuit Ataqatigiit i spidsen, sagde ligefrem, at Naalakkersuisut ikke havde en overordnet plan for bekæmpelse af arbejdsløsheden.
 
Til det siger Jens-Erik Kirkegaard dog, at Naalakkersuisut arbejder for at fremme beskæftigelsesmulighederne inden for råstoffer, i fiskeriet og ikke mindst i turisme. Alt sammen inden for finanslovens rammer, hvor det tidligere Naalakkersuisuts tiltag også bliver fortsat, siger han, og fortsætter:
 
- Samtidig har vi måske ikke været gode nok til at få den del af vores arbejde mere frem i medierne, og informere befolkningen mere om de tiltag vi har. Jeg sagde samtidig også, at  vi arbejder på en kronik, der vil vise hvilke tiltag vi har fra Naalakkersuisut, men samtidig vil vi også gerne fremlægge nogle af de tiltag for Inatsisartutmedlemmerne, der har vist sig at have et ønske om det, siger Naalakkersuisoq for Erhverv og Råstoffer, Jens-Erik Kirkegaard.
 
Naalakkersuisuts ændringsforslag til lov om arbejdsformidling, skal efter planen op til 2.behandling i Inatsisartut onsdag den 30. april i år, men skal inden da drøftes i Inatsisartuts Erhvervsudvalg.