Stor delegation til sundhedskonference

Mere end 20 medarbejdere fra Grønlands Sundhedsvæsen, Departementet for Sundhed og Landslægeembedet deltager i næste uge ved den store internationale arktiske sundhedskongres ICCH-15 i Fairbanks, Alaska.
Skrevet af Karsten Sommer
03. august 2012 05:15

De grønlandske deltagere bidrager med et historisk højt antal foredrag, der på forskellig vis belyser sundhedstilstanden og sundhedsvæsenets arbejde i Grønland.

- Kongressens deltagere kommer blandt andet til at høre om: sundhedsreformen, telemedicin, vold- og alkoholrelaterede skader, tuberkulose, fødselsdepression, arktisk sygepleje, rygning, og mange andre spændende emner, fortæller distriktslæge Gert Mulvad, som er med i Alaska.

ICCH-kongresserne, som afholdes hvert 3. år, har altid fokus på sundhed og sundhedsmæssige problemstillinger i Arktis. Den første ICCH kongres blev afholdt i 1967. Nuuk var vært for kongressen i 2003.

Der er tilmeldt ca. 750 personer til ICCH15, herunder sundhedspersonale, forskere og repræsentanter for oprindelige folk. Ud over Grønland og Danmark kommer deltagerne fra Canada, USA, Rusland, Norge, Sverige, Island, Finland og andre lande med interesse for sundhedsforholdene i Arktis.