Stor check til Nunavikbygder

To bygder i Nunavik har sammen med Makivik Corporation modtaget en check på 80 millioner kroner fra mineselskabet Xstrata.
05. juni 2011 15:52

Der var glæde i de to bygder Salluit og  Kangiqsujuaq da Mike Welch, vice-direktør for mineselskabet Xstrata overrakte en check på 80 millioner kroner til Pita Aatami, præsident for Makivik corporationen, der administere Nunavik.
 
De 80 millioner kroner udgør Makiviks del af sidste års overskud fra nikkelminerne i Raglan, nær ved bygderne Salluit og  Kangiqsujuaq.

Mineselskabet ejer tre undergrunds nikkelminer i omådet og er nu ved at bygge en fjerde.

Xstrata underskrev en aftale med Makivik i 1995, mineproduktionen begyndte i 1997 og siden da har Xstarta mineselskab i alt givet over 525 millioner kroner til Makivik, som deres del af fortjenesten fra minen. Desuden har mineselskabet bygget ny infrastruktur inklusiv en havn og en landingsbane og har oprettet lokale arbejdspladser.

-Vores selskab har forpligtiget sig til en bæredygtig udvikling af bygderne i nærheden og vi ønsker at blive ved med at give nye muligheder til lokalsamfundene her. Vor aftale med Makivik er et eksempel på hvordan minedrift kan udføres til gavn for alle, sagde Mike Welch blandt andet ved ceremonien.

Piita Aatami, præsident for Makivik, udtalte, at med Quebec provinsens nye Plan Nord, en plan for hele den nordlige del af provinsen, er minedrift blevet en vigtig del af fremtiden i Nunavik.

- Minedrift vil blive mere og mere vigtig i årene fremover, vort  samarbejde med Xstarta vil hjælpe os med at blive mere aktive i denne udvikling, sagde Piita Atami.