Stor beredskabsøvelse ved Nuuk i næste uge

Næste lørdag, den 28. maj, kolliderer to skibe i havet ud for Nuuk!
Foto © : Forsvaret/Lars Bøgh Vinther
Skrevet af Karsten Sommer
20. maj 2016 10:43

Og det sætter gang i en større fire dage lang redningsaktion for at redde sårede passagerer og besætningsmedlemmer fra de to skibe, samt håndtere den truende miljøkatastrofe i forbindelse med kollisionen.

Heldigvis er skibskollisionen ikke virkelighed, men er set-up´et for den hidtil mest omfattende rednings- og miljøøvelse nogensinde her i Grønland.   

Godt 350 øvelsesdeltagere fra Forsvaret, Beredskabsstyrelsen, Politiet og de grønlandske myndigheder deltager i perioden 23. maj til 5. juni i forberedelsen og gennemførelsen af øvelsen, der har navnet Grønland LIVEX 2016.

Læs også Stor beredskabsøvelse til sommer

Øvelsen begynder med de to skibes kollision den 28.maj. De følgende fire dage vil de grønlandske myndigheder, Grønlands Politi og Arktisk Kommando arbejde tæt sammen for at redde sårede, strandede og truede passagerer samt besætningerne på de to skibe.

Der deltager ca. 100 grønlandske og 100 danske såkaldte "figuranter" i øvelsen. Det vil sige personer, der optræder som tilskadekommende ofre ved skibskollisionen.

Formålet med LIVEX 2016 er at træne og styrke både det grønlandske og danske katastrofeberedskabs evne til at koordinere og håndtere ekstraordinære hændelser på strategisk, operativt og taktisk niveau.