Stop for skatteflugt til Monaco

De nordiske lande, og de selvstyrende områder, Grønland og Færøerne, underskrev onsdag en informationsudvekslingsaftale med Monaco.
23. juni 2010 07:58

Aftalen er en fortsættelse af et omfattende arbejde i Nordisk Ministerråd for at stoppe international skatteflugt.

- Skatteskyldnere skal ikke have nogen mulighed for at underminere den globale konkurrencekraft ved at skjule kapitalplaceringer og indtægter. Aftalen med Monaco er et stort fremskridt for et allerede succesfuldt nordisk arbejde for at stoppe skatteflugt. Her viser vi at Norden er en ansvarlig region på den internationale arena, siger Nordisk Ministerråds generalsekretær Halldór Ásgrímsson.

Den indgåede informationsudvekslingsaftale giver skattemyndighederne adgang til information om alle personer, som forsøger at undgå at betale skat af indtægter og kapitalinvesteringer. Aftalen kommer også til at bidrage til afsløringen af aktiver, som ikke er angivet i hjemlandet.

Aftalerne træder i gang, når de har været behandlet i de enkelte landes parlamenter.

De nordiske lande har allerede indgået lignende aftaler med Andorra, Antigua og Barbuda, Aruba, Bahamas, Bermuda, Dominica, Grenada, Guernsey, Isle of Man, Jersey, De Nederlandske Antiller, Cayman Islands, British Virgin Islands, Anguilla, Turcs and Caicos Islands, Gibraltar, Grenadinerne, Cook Islands, Samoa, St. Vincent, St. Kitts og Nevis, San Marino samt St. Lucia.