Stop for isbjørnefangst

Bjørnekvoten mellem Nuuk og Uummannaq er opbrugt med fangsten af 3 bjørne på én gang.
Skrevet af mlk
15. april 2010 09:38

Opdateret 16. april klokken 10.30

Kvoten er på 9 bjørne årligt fra den gamle Nuuk kommune i syd og til og med Uummannaq kommune, og det tal med overskredet med fangsten af 3 bjørne i Qeqertarsuaq, som blev nedlagt næsten samtidigt. Det meddeler Styrelsen for Fangst, der dermed stopper bjørnefangsten i området.

Fangere i Qeqertarsuaq nedlagde 2 bjørne tirsdag og 1 onsdag. Alle ulovligt nedlagte bjørne trækkes fra kvoterne til næste år, oplyser Departementet, der dog ikke vil oplyse om det også gælder for de 3 fangster i Qeqertarsuaq.

Upernavik-området har stadig resterende kvoter. Her er der endnu 7 bjørne tilbage inden for kvoten på 43. I forgårs blev der nedlagt bjørn i Aappilattoq. Det oplyser Nikolaj Jensen fra Qaasuitsup Kommunia.

Det er også stadig tilladt at skyde bjørne i Kane Bassin, som omfatter Siorapaluk, Moriusaq, Qeqertat og Qaanaaq. Her er der ifølge indberetningerne til Departementet kun nedlagt 1 ud af kvotens 6 bjørne. I Savissivik er der nedlagt 3 af kvotens 18 bjørne. I Illoqqortoormiut er der nedlagt 11 ud af en kvote på 30 og i Tasiilaq ligeledes 11 ud af en kvote på 20.

Fangsttallene kan dog være højere, understreger Departementet, der er i gang med at kontakte erhvervskonsulenterne for at opdatere tallene.