Stolt triatlet ser tilbage på Hawaii Ironman

50 år er ingen alder, selvom dagen byder på næsten 12 timers kraftpræstation til triatlonløb i Hawaiis bagende varme. Lørdag blev det legendariske Hawaii Ironman afviklet, og for første gang var der en grønlænder med i feltet.
Jens Bjerge Ironman triatlet
Foto © : Jens Bjerge
Skrevet af Camilla Dam
13. oktober 2015 05:29

Jens Bjerge gennemførte de 3,9 km svømning, 180 km cykling og det afsluttende maratonløb i tiden 11 timer 54 minutter og 40 sekunder.

- Jeg er rigtig stolt over at have gennemført Ironman Hawaii. Jeg har hele tiden vidst, det blev en fornøjelse og at den var hård, men så varmt havde jeg egentlig ikke forestillet mig, at det blev, siger han til KNR.

Lufttemperaturen på omkring de 32 grader og en asfalttemperatur på 48 grader var ved at tage pippet fra den seje Nuuk-borger undervejs.

- Varmen har været en kæmpe udfordring. På cykeldelen gik det faktisk udmærket, for der bliver du kølet af blæsten, men når du starter på løbet, så var det næsten umuligt for mig at løbe. Det kunne man også se på tiden. Så det var hårdt, siger Jens Bjerge.

Læs også Jens Bjerge gennemfører Ironman

Lang, lige og brandvarm landevej

Efter godt syv timers svømning og løb for Jens Bjerges vedkommende begyndte maratonløbet i selve byen Kona, hvor de første 15 kilometer blev afviklet. Derefter løb den på det tidspunkt ekstremt brugte atlet ud på en lang, lige landevej.

- Som egentlig er dødkedelig og rigtig varm. Hvor det bare er landevejen og dig og de andre løbere. Der er det hårdt.

- Der skal du tage dig sammen. Men så er det så fantastisk at komme tilbage til de sidste kilometer, hvor du virkelig bliver heppet i mål. Det er fantastisk at komme i mål, siger Jens Bjerge til KNR.

Selvom næsten 12 timers prøvelse skulle synes at være nok for de fleste, har han alligevel tilmeldt sig til Ironman Copenhagen igen næsten år, så nuumiutter vil sikkert se Jens Bjerge cykle frem og tilbage i byen igen næste sommer.

Jens Bjerge har fået hjælp fra sin arbejdsgiver, Nukissiorfiit, samt Elite Sport Greenland, InuIT, Qarsoq Tegnestue, In Fashion, Ittu.net og Profil Optik, som han meget gerne vil takke for at have givet ham muligheden for at prøve sig selv af.