Politiet advarer: Stjålet fyrværkeri er farligt i de forkerte hænder

Natten til onsdag blev der stjålet 1.5 tons fyrværkeri fra en container i Nuuk-bydelen Qinngorput. Politiet beder om hjælp til at finde fyrværkeri og gerningsmænd.
Skrevet af Kenneth Elkjær
28. december 2016 15:10

Og de stjålne varer er ikke bare sjov og ballade. Det er også farligt sprængstof. Sådan lyder advarslen fra Grønlands Politi i en pressemeddelelse onsdag eftermiddag.

- Omfanget af fyrværkeriet i sig selv udgør en væsentlig sikkerhedsrisiko, såfremt det ikke opbevares på betryggende måde, skriver de.

- Det er forbundet med risiko for både eksplosions- og brandfare med opbevaringen af fyrværkeri i den størrelsesorden i ukyndiges hænder.

Formand for Forsamlingshuset i Nuuk, Gunnar Petersen, fortalte tidligere onsdag, at tyveriet er sket mellem klokken 19.00 tirsdag aften og klokken 9.00 onsdag morgen.

- Jeg var derude tirsdag aften, og der var alt, som det skulle være, siger han til KNR.

Foto © : KNR

Han kørte ud til containeren, som står i Nuuk-bydelen Qinngorput, igen onsdag morgen. Her opdagede han, at mindst 100 kasser med fyrværkeri var stjålet. Ifølge Gunnar Petersen har det stjålne nytårskrudt en værdi af 600.000 kroner.

Politiet beder om at hjælp til at finde frem til det stjålne fyrværkeri og gerningsmændene bag tyveriet onsdag nat. Har du oplysninger, der kan hjælpe politiet, kan du ringe 70 14 48.

Det var et trist syn, der mødte Gunnar Petersen onsdag morgen.