Stine Bosse om TELE-liberaliseringen: Det er en politisk beslutning

Den nye bestyrelsesformand for TELE ønsker ikke at blande sig i debatten om liberaliseringen af landets teleselskab, det er en politisk beslutning.
Foto © : Ulrik Jantzen
28. maj 2015 15:37

Den omdiskuterede liberalisering af TELE er en politisk beslutning, og ikke noget, som bestyrelsen skal blande sig i.

Sådan lyder udmeldingen fra den nyvalgte bestyrelsesformand Stine Bosse.

-Nu skal vi i gang med bestyrelsesarbejdet, og så må vi se på forskellige muligheder, men i sidste ende er det en politisk beslutning, og den skal jeg på ingen måde have nogen meninger om, siger hun.

Læs også Stine Bosse ny formand for TELE-Post bestyrelse

Det er en travl post, som den erfarne erhvervskvinde i går blev valgt til at sidde i spidsen for, der er nemlig masser af presserende emner.

Foruden den nævnte liberalisering, så skal bestyrelsen også vælge en ny direktør. Den tidligere konstituerede direktør gik af med henvisning til samarbejdsvanskeligheder med den tidligere bestyrelse.

Det er en helt ny bestyrelse, som Stine Bosse får selskab af. Foruden hende selv blev også direktøren for Arctic Winter Games 2016, Maliina Abelsen, TDC’s teknologidirektør Kim Søgård Kristensen og advokat Ulrik Blidorf valgt ind i bestyrelsen.

Til næste år står den nye bestyrelse også overfor, at skulle optage nye lån - det har tidligere været vanskeligt, fordi den økonomiske situation i Grønland har været ustabil, understregede den afgående formand Agner Mark på generalforsamlingen onsdag.

Læs også Agner om exit: Det var uforeneligt med mit arbejde

Men det tager Stine Bosse i stiv arm, det handler om at vise, at man kan tjene penge, hvis man vil låne penge, siger hun. Og det mener hun sagtens, at TELE kan.

-Det er jo opgaven at finde tingene i en balance og igen i et samfund som det grønlandske, hvor er der afhængigheder, som er anderledes end i andre samfund, siger Stine Bosse, som allerede har erfaring fra telebranchen fra sit arbejde i TDC’s bestyrelse.

- Jeg har ad to omgange, og sidder stadigvæk, i bestyrelsen for TDC, som jo er Danmarks svar på TELE Greenland, så jeg har på den måde overordnet erfaring fra den her branche, siger Stine Bosse.

Hvem der bliver næstformand i bestyrelsen er endnu ikke afgjort, det tager den nye bestyrelse stilling til på et kommende møde.