Stigende ledighed i Grønland

Ledigheden her i landet stiger fortsat og var ved udgangen af september på 2.628 personer - Eller 226 flere end måneden før, fremgår det af den seneste opgørelse fra Grønlands Statistik.
01. november 2012 06:38

Set i tal og over et år er ledigheden steget mest i Nuuk. Her var ledigheden ved udgangen af september opgjort til 811 personer eller 269 flere end på samme tid sidste år.

Også i Tasiilaq er køen af ledige blevet større. Her var der i september i alt 230 uden beskæftigelse, det er 112 flere end på samme tid sidste år.

I de sydgrønlandske byer er der til gengæld generelt kommet flere i arbejde.I Nanortalik faldt ledigheden således i september til 57 mod 140 sidste år.

I Nordkommunens to største byer Ilulissat og Aasiaat er der også kommet flere i beskæftigelse. I Uummannaq var 107 til gengæld uden beskæftigelse i september, en stigning på 43 personer sammenlignet med sidste år.

Ledigheden i landets øvrige byer er karakteriseret ved forholdsvis små udsving, men dog med en overvejende tendens til stigende ledighed.