Stigende ledighed i byerne

Friske tal fra Grønlands Statistik viser, at næsten 2.800 personer hver måned i fjor var berørt af ledighed - svarende til 8,8 procent af arbejdsstyrken. Og det er en stigning på 1,2 procent i forhold til året før. Her var godt 2.400 personer berørt af ledighed i løbet af en måned.
20. april 2012 13:02

De friske tal viser, at næsten 2.800 personer hver måned i fjor var berørt af ledighed - svarende til 8,8 procent af arbejdsstyrken. Og det er en stigning på 1,2 procent i forhold til året før. Her var godt 2.400 personer berørt af ledighed i løbet af en måned.

Det største fald i beskæftigelsen er konstateret i Sisimiut, hvor 292 personer i gennemsnit var berørt af ledighed hver måned. Og det svarer til en gennemsnitlig stigning på 111 personer.

Udtrykt i procenter er det en stigning på tre procent til 8,1 procent af arbejdsstyrken i byen.

Grønlands statistik anfører i en kommentar til opgørelsen, at årsagen til stigningen i ledigheden, skyldtes produktionen på Royal Greenlands fabrik i Sisimiut i de første fem måneder sidste år var lukket på grund af renovering, og at indhandlingen af krabber gik i gang senere i forhold til tidligere år.

Blandt de knap 2.800, der var berørt af ledighed hver måned sidste år, var der flest mænd, nemlig godt 1.600, mens kun knap 1.200 kvinder stod uden arbejde.

Størst ledighed er som tidligere konstateret i Qaanaq, Illoqqortoormiut og Kangaatsiaq. Her var omkring 20 pct. af arbejdsstyrken konstant berørt af ledighed.