Stemmeslugeren Ane Hansen snydt for borgmesterpost igen

Siumut-politikeren Enok Sandgreen bliver borgmester i den nye kommune Qaasuitsup Syd. Det er anden gang på 12 år, at han napper en borgmesterpost foran IA'eren stemmeslugeren Ane Hansen.
Foto © : KNR
Skrevet af Kenneth Elkjær
07. april 2017 16:30

I 2005 blev Enok Sandgreen borgmester i Aasiaat Komunne. det gjorde han ved at skifte fra IA til Siumut, da vælgerne havde stemt. På den måde snød han IAs Ane Hansen, der fik 419 stemmer ved det valg.

Enok Sandgreen fik til gengæld 62 stemmer, men partiskiftet sikrede ham borgmesterposten i kommunen. Han sikrede sig samtidig formandsposten i kommunesammenslutningen KANUKOKA.

Ved kommunalvalget i denne uge blev Ane Hansen igen valget store stemmesluger med 350 personlige stemmer, som var flest af alle i Qaasuitsup Syd.

LÆS OGSÅ Enok Sandgreen bliver borgmester

Enok Sandgreen fik tilsvarende 182 stemmer, hvilket var tre mindre end partifællen Jess Svane. IA og Siumut endte begge med syv mandater, og Atassut endte med at sidde med det afgørende mandat, der til sidst faldt ud til Siumuts fordel.

Hvordan det er lykkedes Enok Sandgreen at overhale Jess Svane som partiets borgmesterkandidat, er ikke officielt meldt ud.