Steen Lynge: Jeg vildleder ingen

I fredags kunne man her på knr.gl læse en artikel, hvor forhenværende naalakkersuisut for infrastruktur Jens B. Frederiksen gik i rette med sin efterfølger i embedet Steen Lynge. Frederiksen mente, at Lynge stak blår i øjnene på befolkningen, når det gjaldt finansieringen af den nye havn i Nuuk.
Skrevet af Peter Troelsen
03. juli 2013 11:02

-Det er Naalakkersuisuts klare overbevisning, at der ikke vil blive tale om højere brugerbetaling, fordi Selvstyret står som eneaktionær. I spørgsmålet om brugerbetaling, er der ikke forskel på den 100 procent selvstyreejede model og en model med flere ejere. Der er således ikke tale om vildledning, men om reelle fakta, siger Steen Lynge.

Når landets lovgivende forsamling igen samles til efteråret, vil havnen i Nuuk givetvis komme på dagsordenen, og Steen Lynge foreslår, at man gemmer diskussioner og beskyldninger til den tid. Så vil det hele kunne foregå på et mere oplyst grundlag.

-Lad os tage diskussionen på efterårssamlingen. Vi har et godt forslag, som vi gerne vil diskutere med de øvrige partier. Vores forslag indeholder naturligvis en ansvarlig finansieringsmodel, men også andre aspekter som f.eks. brug af lærlinge og lokal arbejdskraft, som vi også synes er vigtige at fremhæve, konkluderer Steen Lynge.