Status på folkesundhed

Den grønlandske folkesundhed står øverst på dagsordenen, når Naalakkersuisoq for Sundhed, Agathe Fontain i dag og i morgen er vært for dels en konference, dels to arbejdsmøder om emnet.
Skrevet af Karsten Sommer
08. maj 2012 06:38

Deltagerne på 2-dages folkesundhedskonferencen tæller politikere, embedsmænd og sundheds- og socialfagligt personale, samt repræsentanter for det grønlandske arbejdsmarked og erhvervsliv.

Og målet er at planlægge fremtidige samarbejdsformer og indsatser for folkesundheden.

- Sundhed er ikke kun et anliggende for den enkelte borger og for sundhedsvæsenet. Hvis vi virkelig skal forbedre folkesundheden i Grønland, er det nødvendigt, at hele samfundet samarbejder om at skabe mere sundhed, udtaler Agathe Fontain.

På konferencens første dag i dag gøres der status på folkesundheden. Og formanden for Danske Regioner, Bent Hansen, der efterhånden i mange år har haft politisk ansvar for sygehusvæsenet i Danmark, er kommet til Nuuk for at fortælle om de danske sundhedsaftaler.

I morgen er der to arbejdsmøder. Dels et møde for borgmestrene fra de fire storkommune, dels eet for personale fra kommunerne, Selvstyret, uddannelsesinstitutionerne og sundhedsvæsenet.

Formålet med de to møder er, at drøfte samarbejdsformer omkring folkesundheden i det kommende   Inuuneritta 2013 til 18- sundhedsprogram, som lige nu er under udarbejdelse i Departementet for Sundhed.