Statsministeren tager på sit første officielle besøg i udlandet

Efter to uger som statsminister tager Mette Frederiksen (S) på sit første officielle besøg i udlandet, og turen går til Berlin, hvor hun skal møde kansler Angela Merkel.
Mette Frederiksen er på sit første officielle besøg i udlandet. Foto: Scanpix Foto © : Foto: Scanpix
Skrevet af Ritzau
11. juli 2019 14:21

Men ganske usædvanligt sad den tyske forbundskansler, Angela Merkel, og Mette Frederiksen ned under den officielle ceremoni, der åbnede besøget mellem de to regeringsledere i Berlin.

I Tyskland har der været meget fokus på den tyske kanslers helbred. I går blev hun for tredje gang på mindre end en måned ramt af et rysteanfald under en officiel ceremoni.

Det skete, da hun tog imod den finske statsminister, Antti Rinne, under en ceremoni.

Under torsdagens ceremoni blev den danske og tyske nationalsang spillet, mens Angela Merkel og Mette Frederiksen sad på to stole.

Resten af delegationen fra henholdsvis Tyskland og Danmark stod op, som det normalt ses under nationalmelodier.

Angela Merkel udtalte efter det første rysteanfald i juni, der skete under et besøg med den ukrainske præsident, at hun ikke havde fået nok at drikke.

Onsdag - efter den tredje rystetur - sagde hun ifølge nyhedsbureauet AFP, at der ikke var grund til at være bekymret for hendes helbred.

Hun fortalte dog, at hun var i gang med en proces, hvor hun skulle bearbejde det første rysteanfald, og at det gik fremad.