Statsminister var advaret om afbud

Lars Løkke Rasmussen blev direkte advaret om, at det ville være en kæmpe fejl, hvis udenrigsminister Lene Espersen udeblev fra Arctic Five-mødet i Canada før påske.
03. juni 2010 05:48

Advarslen kom fra tidligere udenrigsminister Per Stig Møller på et møde med regeringens koordinationsudvalg før Arktis-mødet.

Det er avisen Berlingske Tidende, der har fået kendskab til sagen fra en af de 6 topministre, som sidder med i koordinationsudvalget.

Statsministeren har gentagne gange afvist at have haft kendskab til Lene Espersens mulige afbud, så de nye oplysninger ryster Socialdemokraternes Morten Bødskov.

- Derfor er vi nødt til at få denne tilbundsgående redegørelse og få klarhed over, hvem der har orienteret statsministeren om, at Lene Espersen ikke ville deltage, og hvornår han fik det at vide, siger Morten Bødskov til DR.

Hverken Per Stig Møller eller de øvrige topministre, der deltog i mødet har villet udtale sig til Berlingske Tidende, bortset fra Lars Løkke Rasmussen, der siger, at han ikke vil kommentere interne møder.