Start Up Greenland i Qaqortoq

Alle i Qaqortoq kan godt begynde at finde deres indre opfinder frem. I morgen lægger Start Up Greenland vejen forbi byen med endnu en omgang 54 timers innovationsevent.
Skrevet af Mads Ullerup
06. juni 2013 07:22

Målet med eventen er, at deltagerne møder op med en god idé, og at de med hjælp fra flere coaches på 54 når frem til et færdigt koncept, der kan bygges en forretning på. Det er dog kun de bedste idéer, der får lov til at gå hele vejen.

Start Up Greenland har indtil videre gæstet både Nuuk og Sisimiut, og nu bliver Qaqortoq tredje stop på vejen, fremgår det af en pressemeddelelse fra Departementet for Erhverv, Råstoffer og Arbejdsmarked.

- Der har været overvældende deltagelse med stor opbakning fra erhvervslivet, og eventen skabte en god fællesskabsånd, og alle havde en god energi, siger en erfaren iværksætter Lars Kranker efter den seneste event i Sisimiut, hvor over 20 personer med gode ideer eller iværksætterånd deltog.

Ved det seneste iværksætterevent blev Ole Møllers idé om en såkaldt multifabrik, der skal omdanne genbrugsmaterialer til nye anvendelige produkter, kåret som den bedste på eventen.

- Start Up Greenland har været til gavn for mig, hvor jeg fik muligheden for at stå frem og fortælle om min ide”, siger den 33-årige Ole Møller med tilnavnet ”Ole Opfinder”.

I Multifabrikken skal der ud fra genbrug f.eks. produceres sprængmåtter af brugte bildæk, gødning til mindre land- og havebrug af fiskemel og træflis fra gamle paller, og fremstilles aluminiumsbåde af færdigskåret plader. Alle disse produktioner vil virke importbegrænsende, fremgår det af meddelelsen.

Har du lyst til selv at deltage i opfindereventen i Qaqortoq på lørdag, så skal du blot møde op i Niuernermik Ilinniarfik kl. 17.00

Det er planen, at Start Up Greenland i løbet af efteråret også skal afholdes i Aasiaat og Ilulissat, hvor vinderne skal til opfølgningsevent i Nuuk i uge 47.