Stadig intet spor af tupilakkerne

Thisted Politi er stadig på bar bund efter tyveriet af verdens måske største samling inuitkunst for et år siden.
Skrevet af mlk
10. maj 2011 15:33

En grønlandsk udskåret figur er kommet på Interpols plakat over de seks mest eftersøgte kunstværker i hele verden. Figuren stammer fra en samling på mere end 300 tupilakker og andre mytiske figurer, som blev stjålet fra Galleri Pakuhuset Krik i Sydthy sidste år. Men der er ikke kommet afgørende spor i sagen, oplyser politiet.

- Vi har fået nogle enkelte henvendelser, som ikke har givet spor i sagen. Og så har vi lavet en række tekniske undersøgelser, som heller ikke har givet noget afgørende spor i sagen, siger politiassistent Anfinn Miklagard fra Thisted Politi.

Det er politiet selv, der har efterlyst kunstværkerne gennem Interpol.

- Og så er Interpol selv kommet frem til, at det kunne give noget at sætte den på den her plakat, som de laver 2-3 gange om året, siger han.

Figuren på Interpols plakat er en af de stjålne genstande, der adskiller sig fra de andre ved at være unik i sin form. Og Anfinn Miklagard formoder, at det er derfor Interpol har valgt netop den til plakaten.

At der skal ledes uden for Danmark er politiet ikke i tvivl om.

- Nu har vi undersøgt miljøet i Danmark og der er jo ikke ret mange samlere her i Danmark, og jeg tvivler på, at der er nogen  i Danmark, der kan have denne samling stående, uden at vi ville være klar over det. Så jeg formoder, at der er nogen ude i verden, der sidder og kigger på den i dag, siger han.

Anfinn Miklagard kan ikke afvise, at kunstgenstandene kan befinde sig i Grønland i dag.

- Grønland er selvfølgeligt et af de lande, vi har kigget på. Og Grønland er et interessant bud ligesom stort set alle andre lande, siger han.

Kunstsamleren  Bjørn Wandall, som er ejer af samlingen, har ikke ønsket at oplyse, hvor meget den er værd, men der er tale om flere millioner kroner.

Hjemmesiden med de forskellige efterlysninger kan ses her:

http://www.interpol.int/Public/WorkOfArt/Poster/Default.asp