Stadig interesse for minedrift i Kuannersuit

Der er fortsat stor interesse for mineprojektet på Kuannersuit - Kvanefjeldet - ved Narsaq.
Skrevet af Karsten Sommer
17. februar 2011 06:36

Det viser tre velbesøgte borgermøder i Nanortalik, Qaqortoq og Narsaq, hvor Greenland Minerals and Energy gav borgerne orientering om det arbejde, der skal gennemføres frem til 2013.

Foruden fortsatte forundersøgelser og prøveboringer vil der blive iværksat grundige analyser af de sundheds- og miljømæssige konsekvenser af kommerciel minedrift på Kuannersuit.

Også projektets lønsomhed samt en stribe infrastruktur- og anlægsarbejder skal vurderes. Resultatet af de rapporter vil blive forelagt Selvstyrets Råstofdirektorat.

Det er så op til dem, i samarbejde med udenlandske eksperter, at tage stilling til de eventuelle muligheder for kommerciel minedrift på Kuannersuit, skriver Greenland Minerals and Energy.

Tilbage står stadig spørgsmålet om den nuværende nul-tolerance over for uran og andre radioaktive stoffer i undergrunden bliver fastholdt af Naalakkersuisut, noterer mineselskabet i en pressemeddelelse.

- Men lige nu er vi blot glade for, at de ændrede betingelser for efterforskning i undergrunden, gør det muligt at gennemføre forundersøgelsesarbejdet på Kuannersuit.

-Når det er slut er vi meget klogere og ved om projektet er bæredygtigt, både når det gælder sundhed, miljø og økonomi, slutter Greenland Minerals and Energy A/S.