Stadig ingen købere til Atuakkiorfik

Hvis man har 200.000 kroner eller deromkring og ikke ved, hvad de skal bruges til. Så er det stadig muligt at sende et bud til forlaget Atuakkiorfiks likvidator.
27. november 2009 05:42

Der er nemlig stadig ikke fundet nogen køber til forlagets 45.000 grønlandske bøger og 800 udgivelsesrettigheder endnu. Det oplyser advokat Wilhelm Malling.

Advokatfirmaet har modtaget nogle forespørgsler, men altså endnu ikke fra nogen som ønskede at købe den unikke bogsamling.

Derfor er sidste frist heller ikke længere dagen i dag - fristen for at byde er nemlig udsat. Wilhelm Malling siger, at interesserede købere er meget velkomne til fortsat at byde på samlingen, også med lavere bud end de 200.000.

I dagens Sermitsiaq kritiserer forfatterforeningens formand, Hans Anthon Lynge, auktionen over Atuakkiorfiks bøger, som han mener retteligt tilhører forfatterne, og derfor ikke bare kan sælges bort.

Men Wilhelm Malling understreger, at det ikke er ophavsrettighederne til værkerne, som er til salg. De tilhører nemlig forfatterne selv. Derimod er det udgivelsesrettighederne til 800 titler, som er til salg.

Dem kan den nye køber dog miste igen. For hvis bogen er udsolgt kan forfatterren kræve et genoptryk, og hvis ikke forlaget efterkommer det inden for et halvt år, så overgår udgiverrettighederne til forfatteren, understreger advokaten.