Stadig gode muligheder for turismen

Grønlands Turist- og Erhvervsråd - i daglig kaldet GTE - fastholder kursen på turismeområdet. Det skriver rådets direktør Thomas Rosenkrands i dag i en erhvervsleder i avisen Sermitsiaq.
24. juli 2009 14:11

Han anfører, at en samlet rejsebranche primært giver finanskrisen skylden for et faldende antal turister i Grønland.

- Men sammenligner man Grønland med andre destinationer, er Grønland ikke blandt de hårdest ramte. Ude i verden har destinationer som Spanien, Grækeland og Tyrkiet mærket et markant større fald i besøgende på op mod 50 procent, understreger Thomas Rosenkrands.

Han mener ikke, at et enkelt eller to års fald vil ændre den generelt positive udvikling, der har præget turismen de senere år med vækstrater på over 10 procent. Og det er hans opfattelse at klimaforandringerne kan bidrage til at give turismen et skub fremad.

- Derfor er det vigtigt, at Grønland forsat udvikler nye produkter inden for turismen, så der til stadighed er attraktive muligheder for at opleve Grønland fra hundeslæde, båd, bus, helikopter og andre attraktioner, skriver Thomas Rosenkrands i Sermitsiaq.

Grønlands Turist- og Erhvevsråd er iøvrigt vært for rejsemessen Vestnorden Travel Mart i København. Her lægger rådet op til en konference om klimaforandringernes betydning og om vigtigtiden af at udnytte krisetider til at generere ideer til nye turismeprodukter.