Støtteordning for politifolk anbefales

Danske politifolk, som har været ude for traumatiske oplevelser, kan hente hjælp og støtte hos en kammeratstøtteordning for politifolk. Foreningen opfordrer til lignende ordning i Grønland.
15. marts 2011 14:08

Et stigende antal politifolk i Danmark får symptomer på Posttraumatisk Stress-syndrom. Det er en psykisk tilstand, man kan risikere at udvikle, hvis man har været udsat for voldsomme hændelser.

Nogle mennesker får det bedre igen efter nogle måneder eller år, men næsten en tredjedel af alle, der har været udsat for en alvorlig katastrofe, får alvorligere symptomer der ender med at blive kroniske. Derfor har frivillige politifolk dannet Politiets Kammeratstøtteordning, der har til formål, at hjælpe politifolk, der er blevet uarbejdsdygtige på grund af traumatiske oplevelser på jobbet.

Peer Withagen, som til daglig arbejder som konsulent i Rigspolitiet, er også involveret i Politiets Kammeratstøtteordning.

- Der går mange rundt med PTSD, og det er meget vanskeligt at komme i kontakt med disse mennesker, da de bliver sky. Så det er faktisk meget svært at få fat i nye medlemmer. Pårørende har faktisk også benyttet lejligheden til at blive medlemmer, siger Peer Withagen.

Han ser gerne, at forhenværende politifolk danner en lignende uafhængig ordning i Grønland.

- Man kan jo også danne et lignende tiltag i Grønland. Jeg kan kun hilse det velkomment, siger Peer Withagen.

Politiets Kammeratstøtteordning i Danmark har omkring 60 medlemmer, hvoraf én person kommer fra Grønland.