Foto: Esther Zeeb

Støtten strømmer ind til flodbølge-ofre

Mange er klar til at hjælpe de borgere, der er berørte af lørdagens flodbølge i Nordgrønland.

Kort før klokken 22 lørdag aften ramte en flodbølge bygden Nuugaatsiaq ved Uummannaq. Mange af bygdens bygninger blev ødelagt og flere personer kom til skade. Fire personer savnes stadig, oplyser politiet.

Søndag er støtten strømmet ind til Nuugaatsiaq. I Nuuk har frivillige samlet tøj, sko og legetøj ind, og meldingen lyder søndag aften, at der er blevet indleveret så meget ind, at der ikke umiddelbart er brug for mere. Der er dog stadig behov for flere frivillige til at sortere og pakke, skriver folkene bag indsamlingen på Facebook.

Kalaallit Røde Korsi oplyser på Facebook, at de er med til at koordinere hjælpen til ofrene for lørdagens flodbølge. Røde Kors har fået tilbudt hjælp fra Islandsk Røde Kors, Dansk Røde kors og fra private aktører her i Grønland. Kalaallit Røde Korsi har fået tilbudt både økonomisk og anden form for hjælp, alt afhængig af behovet.

Grønlandsbanken har oprettet en konto, så det er muligt at overføre kontant hjælp til de ramte familier. Hos Royal Arctic Line har man stillet containere gratis til rådighed i byer rundt om i landet, hvor man kan aflevere sit bidrag til familierne i Uummannaq-området, der har brug for hjælp til at komme på fode igen.

Hos fiskerivirksomheden Sigguk A/S i Nuuk, har man meldt sig på banen med en kontant håndsrækning på 100.000 kroner, skriver Sermitsiaq.AG.

Seekon Radio i Qaqortoq har også meldt sig på banen med et kontantbeløb. I en e-mail til pressen skriver ejerne af radioen, Kent Kielsen og Hans-Peter N. Bay, at de donerer 20.000 kroner, der vil blive sendt afsted til ofrene så hurtigt som muligt.  

Kunstneren Gukki Nuka, der er opvokset i Uummannaq, har valgt at sætte et af sine nye værker på auktion. Pengene fra salget vil han donere til ofrene i Nugaatsiaq, skriver han på sin Facebookprofil. Auktionen løber frem til på tirsdag.

Søndag aften viste borgere i Nuuk åndelig støtte til ofrene for lørdagens flodbølge, hvis årsag endnu ikke er endeligt klarlagt. Flere hundrede mødtes i bymidten, hvor der blev holdt et minuts stilhed, holdt taler og sunget for borgerne i Nuugaatsiaq, hvor 11 bygninger blev ødelagt af vandets hærgen i bygden. Fire personer er stadig savnet efter lørdagens tragiske hændelse.

 

 

 

 

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Live flyinformation ank./afg.

TTV s 350 Aktuel TV oversigt

TTV s 610 Aktuel Radio oversigt