Stærk kritik af Najaaraq Ittuks besætning

Uprofessionelt og dårlig behandling. Så skarp er nogle af ordene fra en passager på rederiet Disko Lines passagerskib Najaaraq Ittuk, der i går stødte på grund ud for Kitsissuarsuit i Diskobugten.
Skrevet af Mads Lynge
25. august 2011 16:48

Vittus Lorentzen var med på turen fra Qeqertarsuaq til Aasiaat. Han fortæller:

- Samtlige passagerer var ret chokerede over hændelsen. Bagefter sejlede videre, men der var ingen henvendelser fra besætningen. Der var dog et enkelt besætningmedlem, der var kommet i salonen og havde sagt på grønlandsk, at det ikke var så kraftigt igen, at der ikke var sket meget igen, siger Vittus Lorentzen fra Qeqertarsuaq, der sammen med 12 andre passagerer ombord, var på vej til Aasiaat, da de i går lidt efter klokken 14 ramte et skær ved Kitsissuarsuit nordvest for Aasiaat.
Najaaraq Ittuks skipper valgte at sejle til havnen i Kitsissuarsuit for at besigtige skaderne. Rederiet valgte herefter ikke at sejle videre med passagerer ombord, og omdirigerede et af deres andre skibe, der netop var afgået fra Aasiaat.
Passagererne måtte vente halvanden time i Kitsissuarsuit før de kunne sejle videre til Aasiaat. Men om selve hændelsesforløbet efter påsejlingen af skæret siger Vittus Lorentzen:

- Jeg synes, at behandlingen var ret dårlig. Man følte sig ligegyldigt behandlet, siger han.

Teknisk chef i Disko Line, Peter Sørensen, har ikke umiddelbart nogle kommentarer til ulykken, da han først vil afvente skipperens rapport om selve hændelsesforløbet.
- Men jeg er da ked af, at nogle af passagererne har følt sig dårligt behandlet. Det skal jeg være den første til at sige, siger han.

Der er faste procedure i forbindelse med ulykker til søs, det såkaldte ISM-reglement.
Og det er med henvisning til denne procedure, at Disko Lines tekniske chef, Peter Sørensen ikke vil udtale sig videre om sagen før der foreligger flere informationer.

Men Vittus Lorentzen eftersøger stadig mere professionalitet:

-  De skal være meget mere professionelle. For der er næsten ingen service ombord. Jeg synes det er dårligt organiseret, siger Vittus Lorentzen fra Qeqertarsuaq.