Sprogpolitik må vente til forårssamlingen

Naalakkersuisuts forslag til en sprogpolitik blev i går udsat til 2. og 3. behandling på Initsisartuts forårssamling næste år.
Skrevet af Karsten Sommer
13. oktober 2009 17:33

RETTET: Det skete efter forslag fra Naalakkersuisut, men fik fuld tilslutning fra tingets øvrige partier. Ikke fordi de er enige i lovforslagets indhold, men fordi de ønsker en lang række stramninger af lovforslaget, der af Naalakkersuisut er blevet kaldt en rammelov, der skal styrke grønlandsk som det officielle sprog.

Her mener oppositionen ikke, at forslaget er vidtgående nok, selv om forslaget har passeret flere gange gennem Inatsisartut og været underkastet diverse udvalgsbehandlinger og omfattende høringsrunder.

Tiden frem til forårssamlingen skal nu bruges til at afklare en række spørgsmål og centrale problemstillinger.

Blandt andet om erhvervslivets pligter til at udforme en særlig sprogpolitik for virksomheder med over 10 ansatte. Her melder sig blandt andet spørgsmålet om, hvem der skal betale for udarbejdelsen af en sprogpolitik og den undervisning, der følger med.

IA foreslog blandt andet i dag, at der holdes et seminar med repræsentanter for arbejdsmarkedets parter, institutioner og myndigheder, inden der lovgives på sprogområdet.