Spritsejler mirakuløst reddet

Turister ved Ilulissat fik sig en rystende oplevelse i lørdags, da de var ude at sejle med turistkutteren Luffe. De fandt en spritsejler der var faldet over bord. Mirakuløst var han stadigvæk i live.
Skrevet af Oline I. Olsen
17. august 2009 10:46

Ved bygden Oqaatsut nord for Ilulissat fik turisterne og besætningen ombord på Luffe ved 21-tiden øje på en jolle der cirklede ukontrolleret rundt i havet uden nogen ombord.

Kaptajnen på Luffe kontaktede straks Ilulissat Politi, for at meddele observationen og orientere politiet om den tragedie, kaptajnen formodede måtte være sket.

Men da turistbåden sejlede nærmere hen mod jollen, så de pludselig en livløs mand, der lå i vandet nær jollen.

Besætningen trak manden ombord, og opdagede dernæst at han stadig var i live, hvorefter han straks blev sejlet tilbage til Ilulissat, og bragt til sygehuset.

På Sygehuset blev der taget en blodprøve af den 61-årige mand. Og den blodprøve viste klart at der var promiller i blodet, og at manden således havde sejlet i spirituspåvirket tilstand, da han røg ud i havet.

- Manden var mere end heldig, at turistkutteren Luffe var i nærheden og opdagede hans jolle og senere også fandt ham, siger stationsleder Janus Ejgaard.

Politiet i Ilulissat kunne ikke afhøre den 61-årige mand i lørdags, da manden var i chok og ikke kunne forklare sig. Der vil senere blive rejst en sag mod den 61-årige mand for at have sejlet i alkoholpåvirket tilstand.