Spritbilist slingrede afsted

Søndag morgen blev en 49-årig mand taget for spritkørsel af Nuuk Politi. Det har dog været en forholdsvis rolig weekend i hovedstaden, trods lønudbetaling før weekenden.
Skrevet af Pipaluk Høegh
01. oktober 2012 10:13

En patruljevogn fra Nuuk Politi blev opmærksom på en bil som kørte slingrende ad 400-vejen søndag morgen kl.03.55. Bilen blev standset af politiet og føreren vidste sig at være en 49-årig beruset mand.

Politiet målte hans promille til at være 2.66, det er ulovligt at køre bil, hvis man har en promille på over 0,5. Med en promille på over 2, så har en person udtalte forgiftningssymptomer og har manglende selvkontrol.

- Manden blev anholdt og en blodprøve blev udtaget. Når endelig promille foreligger, vil han formentlig få en større bøde og en længevarig frakendelse af førerretten, oplyser Nuuk Politi.

En anden person blev også taget for spritkørsel af Nuuk Politi, i forrige uge.

Fald i voldssager
Det har været en forholdsvis rolig weekend trods lønudbetaling og flere store koncerter. Politiet glæder sig også over fald i antallet af voldssager. I årets første 7 måneder blev der gennemsnitlig anmeldt 24 voldsager om måneden i Nuuk. I august blev der anmeldt 10 sager, mens der var 18 voldsager i løbet af september.  

- Det er glædeligt at se en nedgang i antallet af anmeldte voldssager, det oplyser politikommissær i Nuuk Politi Niels Nyvang.

Langt de fleste voldssager foregår i hjem og årsagen er tit uoverensstemmelser mellem samboende, hvor alkohol også er indblandet.

- Vi kan kun opfordre folk til at man behandler hinanden godt og undlader at komme skænderier som udvikler sig til voldsudøvelse, det oplyser Niels Nyvang.

I 2010 blev der anmeldt 274 voldssager i Nuuk, mens tallet for 2011 var 232.