Sprængningsulykke rammer handelsskolen i Qaqortoq

En sprængning gik onsdag eftermiddag galt i Qaqortoq og sendte sten og mindre klippestykker ind af vinduerne i handelsskolen. Tre studerende blev efterfølgende kørt på skadestuen for at få behandlet deres skrammer.
15. august 2018 17:55

En sprængningen i Qaqortoq gik onsdag galt, bekræfter politiet i Qaqortoq.

- Der er gang i sprængning til en kloak, men sprængningen forløb ikke efter hensigten, og det sendte sten og mindre klippestykker ind gennem skråvinduerne på handelsskolen, siger Henrik Bjørch, der er fungerende politikommissær.

I klasselokalet, der blev ramt af sprængningen, var en klasse fra adventureguide-uddannelsen i færd med undervisningen. Uddannelseschef Rie Oldenburg stod for undervisningen, da sprængningen skete.

LÆS OGSÅ Ny fejlsprængning i Nuuk

- Der har været sprængningsarbejde i hele ugen, og det har vi vænnet os til. Det hyler to gange, så kommer der et brag, og så fortsætter vi med undervisningen. Det gjorde der også i dag, men braget fortsatte ind gennem vores vinduer, fordi pludselig kom der klippestykker ind og glassplinter, og rammen blev revet ud af to af vinduerne, siger hun.

Tre studerende blev ramt af glasskår og sten, mens resten af klassen slap med forskrækkelsen, forklarer Rie Oldenburg 

- De tre blev kørt til sygehuset meget hurtigt, hvor de blev undersøgt og renset, og så blev de sendt tilbage og er nu på deres kollegier, siger hun.

LÆS OGSÅ Sprængning spærrede vejen til Qinngorput

De studerende har talt sammen og delt oplevelsen. Men der vil også være mulighed for psykologhjælp både fælles og enkeltvis. Indtil videre går det dog fint, vurderer Rie Oldenburg.

- Vi har fulgt op på det fra skolens side for at høre, hvordan de har det nu og høre, om nogen af dem har brug for akuthjælp. Men det synes ikke at være tilfældet, siger hun.

Politiet i Qaqortoq skal nu efterforske sagen og blandt andet tale med de studerende og selskabet, der udførte sprængningen.