Sprækker i koalitionen

Atassut ønsker klarhed om situationen i selvstyret. Et halvt år efter magtskiftet er der begyndt at komme sprækker i regeringskoalitionen.
25. september 2013 06:07

Partii Inuit overvejer at stemme imod nøglepunkter i koalitionens politik, og partiet oplever en storflugt iblandt stiftende medlemmer.

Imens har den megen debat, der har fulgt efter udskiftningen af topchefer i selvstyret nu ført til, at Atassut-formand, Gerhardt Petersen, hiver i håndbremsen.

- Først vil jeg sige, at det er vigtigt at sætte spørgsmålstegn ved koalitionen, fra alle partier. Der er vi nået til nu. Vi har været nødt til at evaluere det hele, men jeg kan på nuværende tidspunkt, ikke sige noget om at vi melder os ud af koalitionen, siger partiformand, Gerhardt Petersen, i et interviewet med Qanorooq.

Da den nye departementschef for finanser og indenrigsanliggender for præcis en uge siden trak sig efter kun to dage på posten, skabte det tvivl om, hvad der egentlig foregår i selvstyrets gange.

Sagen kommer ovenpå en bunke andre personalesager, og nu mener Atassut-formanden, det er på tide at få afklaring.

- Vi stiller spørgsmål ved det, fordi det bliver ved med at køre sådan her som det har gjort i et halvt år, hvor den slags har fyldt utrolig meget. Vi ønsker i Atassut, at vi skal have en politisk dialog om detteher, for her snakker vi om store problemer, som vi skal løse, og det vil vi gerne være med til, lyder det fra den ene af de tre partier i koalitionen.

Gerhardt Petersen er dog fortrøstningsfuld.

- Vi stoler selvfølgelig på, at Naalakkersuisut-formanden sammen med de enkelte ministre, vil få orden i tingene. Vi stoler fuldstændig på, at det bliver ordnet nu, lyder det fra Petersen.