Sportsfolk trykker hænder med berømtheder

To repræsentanter for grønlandske sportsfolk, der er inviteret med til IOC-kongressen i København, begår sig iblandt internationale verdensstjerner - som talkshowværtinden Oprah Winfrey, fodboldikonet Pelé og det amerikanske præsidentpar Barack og Michelle Obama.
02. oktober 2009 10:05

Generalsekretær Claus Nielsen og bestyrelsesmedlem Frederik Lundblad fra Grønlands Idrætsforbund (GIF) er inviteret af Danmarks OL-komité, Dansk Idrætsforbund.

Til kongressen trykker de hænder og bytter visitkort med de mest indflydelsesrige personer i den internationale sportsverden.

- Det handler om at hilse på de rette personer, når hensigten er, at Grønland i fremtiden skal deltage i de olympiske lege under eget flag, fortæller Claus Nielsen.

Udover at lobbye for den grønlandske sportsverden, forsøger GIF's repræsentanter også at få stjernerne til Grønland. Om invitationerne bliver til noget, er ikke til at sige, men både fodboldikonet Pelé, kuglestøderen Joachim B. Olsen og Guldfireren har fået visitkort.

Claus Nielsen har både mødt Oprah Winfrey og Pelé. Især mødet med den brasilianske fodboldstjerne var en stor oplevelse:

- Min ledsager fortalte, at jeg efter mødet med Pelé rystede over hele kroppen. I mine øjne er han en fodboldgud. Det bliver ikke større, griner Claus Nielsen.

Fordi de olympiske lege aldrig før er foregået i et sydamerikansk land, krydser Claus Nielsen personligt fingre for at Rio de Janeiro løber med æren.