Inuvialuit: Spildevand fra skibe truer miljø og dyreliv

De lokale fangere i Inuvialuit klager over, at de mange skibe udleder spildevand til belastning for både miljøet og dyrelivet.
Foto © : Popejon2/Flickr Creative Commons
04. september 2018 09:20

Det såkaldte grå vand er spildevand fra de mange krydstogtsskibe og andre skibe, der i stigende grad sejler omkring Alaska og nord over til de canadiske arktiske egne.

Vandet kommer fra vaskemaskiner, brusebade og maget andet, som bruger vand ombord på skibene og indeholder derfor både rester fra shampoo, sæbe, vaskemidler og mikroplast.

Ifølge Wildlife Conservation Group kan det netop være med til at forurene skaldyrene og medføre store algeproblemer, der skaber døde zoner i havet.

En ny rapport fra Verdensnaturfonden siger, at mængden af det grå vand risikerer at blive fordoblet inden 2035, hvis man ikke får vedtaget en ny lovgivning for, hvad skibene må udlede i farvandene.

Fangerorganisationen The Inuvialuit Game Council skal derfor mødes med den canadiske regering for at prøve at finde frem til en løsning, som kan formindske eller helt fjerne problemet, før det grå spildevand skader vandet og dermed dyrene.